Bitvavo

Bitvavo is een grote speler op de Nederlandse markt van Bitcoin wisselkantoren en beurzen. Binnen een korte tijd heeft Bitvavo een zeer groot aanbod aan cryptovaluta gerealiseerd en een mooie en imposante handelsomgeving opgezet. Zij bieden dus verschillende cryptovaluta aan die je kunt kopen en vervolgens kan bijschrijven of opslaan in jouw Bitvavo handelsrekening. En dat is ook meteen het grootste voordeel van Bitvavo. Alles kan worden beheerd vanuit een goede en mooie beheeromgeving.

Het beheer valt overigens niet onder dat van Bitvavo, maar dat van een stichting afgescheiden van de bedrijfsactiviteiten en dus van Bitvavo zelf. Hierdoor verdient het bedrijf alleen geld door het aanbieden van de dienstverlening en daar een kleine commissie over te vragen. Er wordt bijvoorbeeld commissie gevraagd voor het omwisselen van euro’s naar crypto’s of van een crypto naar een andere crypto.

Doordat Bitvavo erg duidelijk en transparant is geweest naar zijn gebruikers, heeft dit tot veel vragen en klachten geleid van deze gebruikers. Aan de hand van de vragen en klachten heeft Bitvavo vervolgens een ontwikkelingsteam opgericht om een eigen exchange engine te ontwikkelen.

Sinds maart 2019 opereert de Bitvavo exchange actief en kan dit platform inmiddels concurreren met de internationale exchanges. Een aantal voordelen van Bitvavo:

– Gebruikers kunnen op de Bitvavo exchange handelen tegen transactiekosten tussen de 0.0% – 0.25%

– Orders kunnen voor een gelimiteerd bedrag worden uitgevoerd

– Orders kunnen op vooraf ingestelde bedragen (limiet orders) worden uitgevoerd

– Het geautomatiseerd handelen is met behulp van een beschikbare API mogelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

​Early Adopter Xiaomi maakt je slimmer verbonden dankzij 5G

We beginnen in Lock in 2021. Ons huis is onze werkplek waar we rusten. We willen thuis werken - Netflix…

​Er is te weinig aandacht voor technologie tijdens de verkiezingen

De verkiezingsstrijd is nu écht losgebarsten. Tijdens de eerste debatten lopen de spanningen hoog op over onderwerpen als klimaat, onderwijs…

Nieuwe drone voor ondersteuning van eerste hulp en medisch vervoer

Nederland Aero is een cent in een creatieve luchtvaartmaatschappijtechnologie. Deze week weerspiegelt het bedrijf het eerste antwoord in de wereld.…