De Japanse Hulst

Een Ilex Crenata Green Hedge, oftewel een Japanse Hulst, is een groenblijvende en winterharde haagplant. Deze kan bijvoorbeeld geplaatst worden als en strakke afscheiding in plaats van een schutting of een hek. Dit zorgt voor een meer natuurlijke sfeer in jouw tuin. Daarnaast is deze plant ook erg geschikt voor het beplanten van een border.

Natuurlijk kenmerkend zijn de scherpe, puntige bladeren van de Japanse Hulst. Deze wordt dan ook vaak gebruikt in het beplanten van hoekjes of borders om zowel privacy als een vormgeving te creëren. De bladeren van de hulst zijn donkergroen van kleur en blijven het gehele jaar door groen. Daarnaast is deze plant ook winterhard en kan daardoor goed tegen een vorstperiode.

Een Ilex Crenata Green Hedge kan je het beste in het najaar of in het vroege voorjaar planten. De haagplant groeit goed in alle grondsoorten, behalve in natte en zoute grond. Je hoeft de haagplant niet vaak te snoeien, maar af en toe een keer is wel nodig om hem in model te houden.

De verschillende soorten Japanse Hulst

De Japanse hulst is verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Ilex Crenata Dark Green
  • Ilex Crenata Convexa
  • Ilex Crenata Green Hedge
  • Ilex Crenata Blondie
  • Ilex Crenata Caroline Upright
  • Ilex Maximowicziana Kanehirae

Deze soorten hebben veel met elkaar gemeen. Maar verschillen in grootte en kleur.  Zo is de Ilex Crenata Dark Green hoger en breder dan de andere soorten, terwijl de Ilex Crenata Caroline Upright wat kleiner en compact is. De bladeren van deze soorten zijn donkergroen van kleur.

Bij Haagplanten Heijnen is de Japanse Hulst te koop.